ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Η εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας, κατά την οποία βιώνει σημαντικές αλλαγές στο σώμα της αλλά και στην ψυχολογία της. Διαβάστε αξιόπιστες συμβουλές για να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη, χωρίς να αντιμετωπίσετε σημαντικά προβλήματα.

Σεξ: Κάνει καλό και στην υγεία

Η καλή σεξουαλική ζωή προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού και τη μακροζωία, προσφέροντας ψυχολογικό πλεονέκτημα ενάντια στην κατάθλιψη, απομακρύνοντας το στρες και λειτουργώντας ως ήπια σωματική άσκηση.

Πότε και πώς κάνουμε τεστ εγκυμοσύνης

Τα τεστ εγκυμοσύνης ανιχνεύουν μια ορμόνη η οποία εκκρίνεται στο σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η ανίχνευσή της μπορεί να γίνει μόνο όταν η κύηση έχει προχωρήσει τόσο, ώστε να υπάρχει καθυστέρηση στην αναμενόμενη περίοδο.

Η διατροφή της εγκύου

Η διατροφή της εγκύου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μια υγιή και ισορροπημένη κύηση. Λάβετε σωστές διατροφικές συμβουλές για όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αυξήστε την ημερήσια πρόσληψη τροφής με πλούσια θρεπτικά συστατικά για να πάρετε όσο το δυνατόν λιγότερα κιλά.